Οι αποφάσεις που λήφθηκαν για συνωστισμό στα Αεροδρόμια

Καθημερινά αυξάνεται η επιβατική κίνηση, 8,5 χιλιάδες μέσο όρο την ημέρα οι αφίξεις, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις όντως να παρατηρείται συνωστισμός.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας σύσκεψης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας , ο κ. Καρούσος τόνισε πως ο επιβάτης πρέπει να είναι και να αισθάνεται ασφαλής. «Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ήδη εφαρμόσαμε χθες κάποια μέτρα και σήμερα έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στο θέμα της διαχείρισης.»

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί σημαντικά η Αστυνομία και τα ταμεία διαβατηριακού ελέγχου.
Τίθενται ξανά σε εφαρμογή τα κιόσκια εξπρές.
Το Υπ. Υγείας θα ενισχύσει τους νοσοκόμους και την υπηρεσία του σε κάθε φυσούνα.
Έχουν αυξηθεί από τη διαχειρίστρια εταιρεία οι αψίδες ασφαλείας από τρεις σε πέντε τουλάχιστον κάτι που διευκολύνει τη ροή.
Και ως ύστατο μέτρο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπ. Μεταφορών, εάν δούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις δεν θα γίνεται αποβίβαση μέχρι να μπορέσουν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Αρχηγός Αστυνομίας: Σε καθημερινή βάση σε συνεννόηση με την διαχειρίστρια εταιρεία

Σε δηλώσεις ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε «η πρωινή σύσκεψη είχε θέμα την εξεύρεση αποτελεσματικότερων πτήσεων ώστε να διευκολύνεται το επιβατικό κοινό, από την μια και από την άλλη μια μην υπάρξουν θέματα ασφάλειας υγείας τον όσον ταξιδεύουν αλλά και του προσωπικού του Αεροδρομίου.

Εμείς ως Αστυνομία θα βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση σε συνεννόηση με την διαχειρίστρια εταιρεία έτσι ώστε να στελεχώνονται επαρκώς οι θυρίδες κέντρου ελέγχου διαβατηρίων στις αφίξεις αλλά και στις αναχωρήσεις και των δυο αεροδρομίων. Στόχο είναι να μην παρατηρούνται ουρές κατά την είσοδο ή έξοδο των πολίτων από την Δημοκρατία.

Ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά επιβάτες σε 19 πτήσεις από 31 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου

Δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών σε 19 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έγινε από τις 31 Ιουλίου μέχρι χθες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Οι έλεγχοι αφορούσαν πτήσεις από Βιέννη, Wradow (Πολωνία), Ηράκλειο, Βουδαπέστη, Μύκονος (2 πτήσεις), Βερολίνο, Αθήνα (2 πτήσεις), Μονακο, Λονδίνο (2 πτήσεις), Birmingham, Debrecen (Ουγγαρία), Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη (2), Λίβερπουλ, Κρακοβία.

Από τις 19 πτήσεις εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στην πτήση από Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλία, 1 περιστατικό από Αθήνα την 1 Αυγούστου, Μύκονο όπου εντοπίστηκε 1 περιστατικό την 1η Αυγούστου και (1 άτομο) και Ζυρίχη στις 2 Αυγούστου, όπου εντοπίστηκε 1 πρόσωπο.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ