Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα κατήλθαν οι μαθητές με τη στήριξη των Γονέων

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατέρχονται σήμερα οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τον ελλιπή κατά τους ίδιους προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, ως επίσης και παραγκωνισμό των απόψεων τους. Σε αυτή τους την απόφαση βρίσκουν μάλιστα σύμμαχο και τους Οργανωμένους Γονείς.

Οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους από την 5η και 6η διδακτική περίοδο.

Το μέλος της ΠΣΕΜ Δημήτρης Παλάτος με δηλώσεις του στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης σημείωσε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε για μια σειρά από λόγους που εκκρεμούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ο εκπρόσωπος της ΠΣΕΜ αναφέρθηκε παράλληλα στη διδακτέα ύλη η οποία δεν έχει μειωθεί παρόλες τις ειδικές συνθήκες που επιβάλει φέτος η πανδημία, κάτι που όπως αναφέρει θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους μαθητές, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τους τελειόφοιτους μαθητές που θα παρακαθίσουν στις προεισαγωγικές εξετάσεις.

Σημείωσε παράλληλα πως υπάρχουν σχολεία που μέχρι και σήμερα οι μαθητές δεν έχουν προμηθευτεί προστατευτικές μάσκες, ως επίσης και παρουσιάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις ελλείψεις σε βιβλία.

Στήριξη και από Γονείς

Με παρέμβαση του στο «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε πως κάποια από τα αιτήματα των μαθητών τους βρίσκουν πλήρως σύμφωνους, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την εγκατάσταση κλιματιστικών στις τάξεις, ως επίσης και κάποιες διευκολύνσεις στη χρήση μάσκας.

Για τη μάσκα μάλιστα σημείωσε πως αν τα επιδημιολογικά δεδομένα ως έχουν, δεν επιτρέπουν την προαιρετική της χρήση από τους μαθητές, ως γονείς ζητούν να υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις για παιδιά που παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα για να αποφεύγονται λιποθυμικά επεισόδια που παρατηρούνται σε σχολεία.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ