Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ ματαίωσαν σήμερα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα δημοσίευμα κινεζικής κρατικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο αντικυβερνητικοί σχεδιάζουν «μαζική τρομοκρατία» στην πόλη.

«Αντικυβερνητικοί φανατικοί σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις, που περιλαμβάνουν ανατινάξεις σωληνώσεων αερίου στις 11 Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η έκδοση της εφημερίδας China Daily για το Χονγκ Κονγκ, δίπλα σε μια φωτογραφία από τις επιθέσεις εναντίον των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη.

«Η τρομοκρατική συνομωσία της 11ης Σεπτεμβρίου ενθαρρύνει επίσης τυφλές επιθέσεις εναντίον μη ντόπιων ομιλούντων την καντονεζική και εμπρησμούς σε βουνά» υποστήριζε η εφημερίδα.

«Δεν χρειάζεται να ελέγξουμε τα γεγονότα για να ξέρουμε πως είναι fake news» σχολίασε ένας διαδηλωτής, ο 24χρονος Μάικλ, αναφερόμενος στην ανάρτηση της China Daily.

Οι διαδηλωτές ματαίωσαν τις κινητοποιήσεις για σήμερα. «Σε αλληλεγγύη εναντίον της τρομοκρατίας, όλες οι μορφές διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ θα ανασταλούν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός ενδεχομένως από τα τραγούδια και τους ύμνους» ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ