Τι θα γίνει αν αποτύχει και το Σχέδιο Εστία ;

Το Σχέδιο Εστία, τελικά, δεν πάει και τόσο καλά όσο ήθελαν οι εμπνευστές του. Με βάση τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ανταπόκριση των δανειοληπτών που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το Εστία, δεν είναι η αναμενόμενη. Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι επηρεαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται.

Και το ερώτημα είναι το εξής : Αν τελικά δεν υπάρξει η απαιτούμενη ανταπόκριση και αποτύχει και αυτό το εγχείρημα (όπως οι αναδιαρθρώσεις κλπ), τι θα γίνει με τα «κόκκινα δάνεια»;

Είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή αυτό το ερώτημα. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να μας απασχολεί αυτό το ερώτημα, αφού το ύψος των «κόκκινων δανείων» δεν μειώνεται και έμεινε σκαρφαλωμένο στα 10 δις. ευρώ (στα χέρια των τραπεζών).

Νομίζουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, ώστε οι επηρεαζόμενοι να δουν το Σχέδιο Εστία ως την οδό που θα τους διευκολύνει να ξεμπερδέψουν με τα δάνεια τους. Από την άλλη, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επωμιστούν κι’ άλλα βάρη οι φορολογούμενοι για να ξοφλήσουν τα χρέη όσων έκαναν υπέρογκα ανοίγματα,ενώ δεν είχαν τη δυνατότητα να τα ξοφλήσουν.

ΙΟΣ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ