Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Θέλετε τη χώρα απέραντο δικαστήριο, εγώ τη θέλω απέραντο εργοτάξιο

Να αφήσει την «ακραία διχαστική ρητορική» κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθεί είναι «βολική» για την κυβέρνηση, αλλά κακή για τον τόπο.

«Αν εσείς θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες, εγώ θέλω να τη μετατρέψω σε ένα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο» ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

«Είχατε τη δυνατότητα να με ρωτήσετε για την πορεία της οικονομίας, για το προσφυγικό, για τις παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, για ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες πολύ περισσότερο. Τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, το αγαπημένο σας θέμα ήταν η διαπλοκή, τα δήθεν σκάνδαλα, για να δείξετε πως υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με το κακό παρελθόν. Δεν σας βγήκε σε καλό αυτή η επιμονή» είπε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω και συμπάσχω με τις εσωτερικές σας αντιφάσεις. Δεν είναι εύκολο να βλέπετε ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συντάσσονται με την κυβέρνηση σε καίριες πολιτικές αποφάσεις. Κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια και καταδικαστήκατε από τον ελληνικό λαό».

Κάλεσε παράλληλα τον κ. Τσίπρα να κατονομάσει επιχειρηματίες που πιστεύει πως ωφελούνται από τις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ