Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης καταχρήσεων του ΓεΣΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας στην παρουσία του Υπουργού Υγείας. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα ζητήματα των καταχρήσεων στο Γενικό Σύστημα Υγείας με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει μετά το πέρας της συνάντησης ότι έγινε και από τον ΠτΔ αναφορά για τις καταχρήσεις. Τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί. 

O Υπουργός Υγείας ανέφερε πως έγινε μια ανάλυση από πλευράς του ΟΑΥ στον ΠτΔ τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ. Ο Πρόεδρος, είπε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης του ΓεΣΥ και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΟΑΥ αλλά και τα στελέχη του οργανισμού παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν και έγιναν δεύτερες σκέψεις για τρίμηνη αναβολή της έναρξης της β’ φάσης.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα, υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου, ενώ γίνονται προσπάθειες επίλυσης τους. Τα προβλήματα που φαίνεται να εντοπίζονται στην δεύτερη φάση δεν επηρεάζουν τους δικαιούχους αλλά έχουν σχέση με τους παρόχους και τον τρόπο που διεκπαιρεώνουν πράξεις σε σχέση με τον ΟΑΥ.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον ΠτΔ για τα θέματα των καταχρήσεων του συστήματος υγείας ενώ από πλευράς του ΟΑΥ δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης ενώ δόθηκε χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των καταχρήσεων.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ