Πτήση πάνω από την ΑΟΖ τα Γαλλικά μαχητικά Rafale - Ισραηλινά στη βάση Α. Παπανδρέου

Πτήση πάνω από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) πραγματοποίησαν σήμερα δύο μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η άφιξή τους στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας και όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν πρόσφατα στο Παρίσι.

Τα δύο μαχητικά τύπου "Rafale" συνοδεύονται από μεταγωγικό της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι τα δύο αεροσκάφη έφθασαν τη Δευτέρα το απόγευμα λίγο μετά τις 1730 στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και αναχωρούν αύριο Τετάρτη.

ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Αισθητή παρουσία της Γαλλικής και Ισραηλινής πολεμικής μηχανής σήμερα στην Κύπρο, με «εφαλτήριο» την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκονται ήδη στην Πάφο και μετέχουν σε ασκήσεις σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά.

Τα γαλλικά πολεμικά θα παραμείνουν στην Ανδρέας Παπανδρέου για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα πραγματοποιούν περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα παρέχουν στήριξη και στα πλοία της Γαλλίας που βρίσκονται σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα ισραηλινά ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος χώρας, έφθασαν το πρωί στην Κύπρο και μετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι ασκήσεις αυτές θεωρούνται προπαρασκευαστικές της μεγάλης άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από κοινού από το Ισραήλ και την Κύπρο τον Σεπτέμβριο. Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων τους, τα τέσσερα ισραηλινά ελικόπτερα θα επιστρέψουν στη χώρα τους αργά το απόγευμα.

 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ