Τ. Μέι: Ο κάθε βουλευτής να αναλογιστεί το εθνικό συμφέρον

Προ των ευθυνών τους έναντι της χώρας έθεσε τους βουλευτές η Τερέζα Μέι μιλώντας στο ραδιόφωνο του Λονδίνου LBC.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ δεν θα απορριφθεί από το μέχρι τώρα συμπολιτευόμενο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) Βόρειας Ιρλανδίας, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε «καθέναν από τους βουλευτές» να αναλογιστεί «την ανάγκη υλοποίησης της απόφασης του δημοψηφίσματος» και να ψηφίσει «προς το εθνικό συμφέρον».

Αν και παραδέχθηκε ότι και η ίδια συμμερίζεται κάποιες από τις ανησυχίες για τους όρους του λεγόμενου ‘backstop’ για τη Βόρεια Ιρλανδία, υπερασπίστηκε τη συμφωνία ως την καλύτερη δυνατή.

Όπως είπε, η συμφωνία εξασφαλίζει την «κυριαρχία» του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόσθεσε ότι τερματίζει την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από την ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι παρά τις πιέσεις υπουργών της θα επιβληθεί κομματική γραμμή στην κρίσιμη ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τέλος, απέκλεισε για πολλοστή φορά το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

Η κα Μέι είχε και επικοινωνία με ακροατές του σταθμού απαντώντας στα ερωτήματά τους, που ήταν κυρίως επικριτικά για τη συμφωνία που εξασφάλισε με την ΕΕ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ